La venda ambulant de mojitos a la platja continua present al litoral barceloní i els cossos policials sumen esforços per intentar erradicar-la. En les últimes dues setmanes, Guàrdia Civil i Guàrdia Urbana han actuat conjuntament i han identificat 18 persones relacionades amb l’elaboració d’aquests còctels que s’enfronten a possibles delictes contra la salut pública.

Després d’intervenir ingredients per fer mojitos i analitzar-los, s’ha determinat que estaven contaminats pel bacteri E.coli, el qual pot provocar diarrees, gastroenteritis i altres problemes digestius. Des de la Guàrdia Civil, el tinent en cap a Barcelona del SEPRONA, Humberto Quiroga, assegura que segons el tipus de soca, el bacteri pot provocar “hepatitis i, en alguns casos extrems, la mort”.

Entre els efectes que s’han intervingut hi ha gots de plàstic, sucs de fruites, fulles de menta, síndria tallada a trossos, diferents líquids i fins i tot pols de color verd per preparar la beguda. Tot el material s’amagava en espigons, contenidors de brossa i clavegueram, sense cap tipus de condicions higièniques ni sanitàries.

L’augment d’agents policials no fa minvar el nombre de venedors ambulants

L’Ajuntament ha reforçat les patrulles de la Guàrdia Urbana a la platja durant aquest estiu. L’any passat s’hi van destinar 80 efectius, mentre que aquest 2018 n’hi ha 90. Concretament, s’han reforçat les actuacions per controlar la venda ambulant en coordinació amb altres cossos policials.

Els restauradors de les guinguetes de la platja confirmen que han notat aquest increment dels dispositius de seguretat però asseguren que també hi ha més venedors ambulants i que els agents no sempre hi són per fer-los fora.

Des de la Guàrdia Urbana, el cap de la comissaria a Ciutat Vella, Benito Granados, demana als barcelonins que no comprin aquests mojitos il·legals. Assegura que molts usuaris de la platja poden confondre els venedors ambulants amb cambrers de les guinguetes perquè “es passegen obertament amb les safates” i la imatge pot provocar confusions.