La temporada de bany del 2019 a Barcelona ha començat aquest dissabte, 13 d’abril, amb més espai per als usuaris. L’Ajuntament ha reduït gairebé a la meitat la quantitat de para-sols, gandules i mobiliari que s’instal·len a la sorra per tal de garantir que hi pugui haver més rotació de banyistes. De fet, la disminució d’aquests elements ja es va iniciar l’estiu passat.

L’inici de la temporada ha estat marcat també per dues anècdotes: la manca de banderes per senyalitzar l’estat de la mar de les platges i l’absència de para-sols per als socorristes, que han esquivat el dèficit situant-se arran de terra, a sota de la cadira. Pel que fa a les banderes, l’AMB, encarregada de distribuir-les, ha assegurat que aquest cap de setmana ja estaran onejant després d’haver-les repartit aquest dissabte.

Un dels objectius del consistori aquest estiu 2019 és recuperar la bandera blava a la platja de la Barceloneta, després de perdre-la l’any passat, juntament amb la de la Nova Icària, a causa de les pluges. Segons el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, amb les mesures per garantir el bon estat de l’aigua i els equips de neteja de les platges, es podrà recuperar almenys la de la Barceloneta.

Platges de Barcelona

Quins equipaments es posen en marxa?

Amb l’inici de la temporada mitjana de platja, comencen a funcionar els serveis de vigilància, socorristes, 117 lavabos públics i 97 dutxes i obren 15 guinguetes. Tot i que els empresaris dels xiringuitos van demanar avançar-se a l’inici de la temporada de bany, finalment han hagut d’esperar-se a aquest dissabte.

A més, aquest any s’han quintuplicat les papereres a la sorra (de rebuig i envasos) i s’ha passat de les 50 a les 274, repartides a les 10 platges del litoral barceloní. Amb la intenció de reduir els residus a la sorra, es repeteix la iniciativa dels gots retornables a les guinguetes.

La platja de gossos, el 25 de maig

Aquest estiu 2019, l’espai per a gossos obrirà per quart any consecutiu i ho farà el 25 de maig a la platja del Llevant, a diferència de l’any passat, que no es va habilitar fins a meitat de l’estiu. Tot i que el consistori no tanca la porta a ampliar la zona en un futur, de moment, es mantenen els 1.250 metres quadrats amb capacitat màxima per a 100 gossos.

Platges de Barcelona

Calendari de la temporada de bany del 2019

Tot i que ja se n’han activat tots els serveis, fins al 25 de maig no arrencarà la temporada alta de bany del 2019. Segons el consistori, aquest n’és el calendari:

Temporada mitjana de platges:

  • Del 13 al 22 d’abril
  • 27 i 28 d’abril
  • De l’1 al 24 de maig
  • Del 16 al 29 de setembre

Temporada alta de platges:

  • Del 25 de maig al 15 de setembre