Les federacions de lleure educatiu i el Consell de Joventut de Barcelona denuncien que l’Ajuntament encara no ha efectuat el pagament de més de 388.000 euros de la subvenció extraordinària de l’any 2020.

L’import havia de servir per afavorir l’accés dels infants i adolescents a esplais i agrupaments, i segons el Consell de Joventut no l’han rebut sis de les vuit federacions. Després d’haver comunicat la incidència vàries vegades, ara les federacions de lleure exigeixen que els abonin el que els deuen del 2020, i demanen al Consistori que es comprometi a marcar una data per al pagament de la subvenció del 2021, de 160.600 euros. “La versió oficial és que ens ho deuen perquè hi ha problemes tècnics, que està encallat a tresoreria, etcètera, etcètera. Es van comprometre a pagar a principis de novembre. Ara els hem tornat a contactar i l’excusa torna a ser la de fa dos mesos”, ha explicat David Franquelo, vicepresident Consell de Joventut de Barcelona.

La versió oficial és que ens ho deuen perquè hi ha problemes tècnics, que està encallat a tresoreria. Es van comprometre a pagar a principis de novembre. Ara els hem tornat a contactar i l’excusa torna a ser la mateixa ”
David Franquelo, vicepresident Consell de Joventut de Barcelona
Infants

Acusen el consistori d’ofegar-los econòmicament

Les entitats acusen l’Ajuntament “d’ofegar econòmicament” els esplais i agrupaments de la ciutat en no abonar l’import de la subvenció. L’Ajuntament va anunciar l’ajut el juny del 2020 dins del context de la pandèmia i aquest s’havia de pagar el mateix any, però finalment es va determinar que es faria abans del 31 de març del 2021. Això, però, no va passar i les entitats i el CJB van començar a denunciar-ho públicament el juliol passat. Després de diverses promeses, denuncien que el pagament encara no s’ha fet i que això ha generat un deute a aquestes entitats “de base involuntària“.