nens coronavirus

(ACN) Sanitat està estudiant amb diverses comunitats autònomes la revisió de les franges horàries de sortida dels menors de 14 anys per evitar les hores de més calor. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho ha anunciat durant la seva compareixença al Congrés aquest dijous. Illa ha dit que la voluntat és protegir els infants i que la decisió es prendrà conjuntament amb les autonomies, tot i que no ha concretat de quines es tracta.

 

La desescalada: fer proves PCR a tots els sospitosos

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, remarca que en la fase de desescalada l’atenció primària tindrà un paper “clau”: “No deixarem cap cas sospitós sense identificar”. En aquest sentit, Illa ha dit que l’objectiu és fer proves PCR a tots els casos amb simptomatologia, inclosos els lleus, en un màxim de 24 hores i que també es farà un control rigorós dels contractes estrets.

També ha anunciat que l’atenció primària tindrà un paper important a les residències de gent gran en aquesta fase i que es farà tests serològics per cribrar col·lectius vulnerables. Durant la seva compareixença al Congrés, Illa ha detallat que treballen per validar proves PCR de tres empreses espanyoles i que s’ha validat un lot d’extracció d’una empresa de Còrdova. D’altra banda, ha explicat que 46.700 persones han participat en la primera onada de l’estudi serològic, juntament amb 1.919 centres de salut i 9.000 professionals.