La plataforma ecologista Airenet ha alertat dels perills que pot suposar la crema de material sanitari contaminat de coronavirus, tant a la incineradora Tersa de Sant Adrià de Besòs, com a la planta de Mataró. La seva preocupació no és per un possible risc de contagi, sinó per les noves emissions contaminants que poden alliberar a l’espai.

Denuncien que el material no s’està esterilitzant

Diuen que el problema és que tot aquest material sanitari no s’està esterilitzant com, asseguren, marca la normativa per a aquest tipus de deixalles. Segons ells, la perillositat d’aquest material és de 3 sobre 4, per sota del material radioactiu. Des d’Airenet demanen que es faci un control per comprovar que les emissions de les incineradores no siguin més nocives a causa de la crisi de la covid-19.

Des de l’Agència Catalana de Residus han explicat a betevé que el Govern espanyol ha permès excepcionalment que les incineradores puguin gestionar residus sanitaris de baix risc, sense necessitat d’esterilització. Detallen que a Sant Adrià es tracta material provinent d’hotels medicalitzats, de baix risc, com equips de protecció individual, guants i mascaretes.

En diverses ocasions la plataforma Airenet ha denunciat del perill de les emissions de la planta incineradora de Sant Adrià de Besòs.