Càritas ha atès 3.021 llars durant el mes d’abril

a través dels seus serveis d’emergència social en plena crisi per la pandèmia del coronavirus. Això representa el doble que en el mateix període que l’any anterior. A més, ha servit aliments a 9.500 llars en els 79 punts de distribució d’aliments de l’entitat, conjuntament amb set menjadors socials.

Entre els serveis que s’ofereixen hi ha l’acollida, acompanyament i assessoria jurídica en línia, la distribució d’aliments en els menjadors socials en forma de pícnic i les ajudes econòmiques per comprar menjar o per pagar una habitació en un pis compartit.

Es tripliquen les famílies ateses per primera vegada

Les famílies que s’acosten per primera vegada a Càritas o que tornen després d’un període en què no havien necessitat ajuda s’han multiplicat per tres. En la majoria dels casos són persones que treballaven sense contracte, però també n’hi ha d’afectades per un ERTO que encara no han cobrat i que no tenen estalvis per tirar endavant”, explica Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana a Barcelona.

Per fer front a aquesta situació, Càritas manté el 85 % dels seus projectes a Barcelona en funcionament, alguns a distància. Ha calgut reforçar aquells relacionats amb la distribució d’aliments, i només durant la setmana passada es van obrir quatre nous punts parroquials de distribució de menjar. Davant l’allau de demanda d’aliments, ha fet que l’entitat hagi hagut de comprar-ne per cobrir tota la demanda.

Ajuda per omplir la nevera i pagar habitacions rellogades

Durant el mes d’abril, 1.073 llars han rebut algun tipus d’ajuda econòmica, 436 més que l’abril de l’any
anterior. El 71 % d’aquestes ajudes han estat per omplir la nevera, i un 38 % per pagar el relloguer d’habitacions on viuen moltes famílies en situació precària.

Càritas demana que es posi en funcionament l’Ingrés Mínim Vital com més aviat millor, per tal de donar una sortida a les persones que s’han quedat sense cap ingrés. L’entitat ha demanat que “l’encaix amb la Renda Garantida de Ciutadania a Catalunya sigui en benefici d’ampliar aquestes ajudes a persones que fins ara no hi poden accedir”, com les que es troben en situació administrativa irregular.

Amb la campanya “La necessitat s’ha triplicat. Tripliquem les donacions. #Càritasx3” Càritas fa una crida a la ciutadania de la diòcesi de Barcelona perquè faci donatius al web de Càritas Diocesana de Barcelona o al número de compte d’emergència de la covid-19: ES83 2100 5000 5002 0022 7591.