La problemàtica de botellades, incivisme i brutícia al “triangle golfo” del Poblenou no s’atura i, segons denuncien els veïns, va en augment. Asseguren que la festa és quasi cada dia, ha transcendit al cap de setmana i “ara duren de dimecres a diumenge“, explica Laia Ros, veïna del carrer de Pere IV.

Ros afegeix que els incívics “vomiten per tot arreu, pixen per tot arreu, criden, se’ns encaren, forcen les portes i els pàrquings dels veïns i rebenten cotxes“, ha denunciat. Una situació “insostenible” a les nits, que ha provocat que altres veïns no aconsegueixin descansar, fins al punt que hi ha qui s’ha de medicar per dormir.

Aquest fenomen també es tradueix en el vandalisme a la via pública i el mobiliari urbà, i sobre la propietat privada. La darrera matinada, només a la cantonada del carrer de Pere IV amb els d’Àvila i Pallars, una farmàcia ha aparegut amb l’aparador vandalitzat. “No és la primera vegada que això passa darrerament”, expliquen els responsables de l’establiment.

Incivisme Triangle Golfo Poblenou
Aparador amb el vidre trencat i la marqueteria abonyegada en una farmàcia del carrer de Pere IV

Actuar per evitar els botellots

La Plataforma SOS Triángulo Golfo creu que “això no s’aturarà”. L’entitat pronostica que “cada vegada serà pitjor” i tem que el barri “es converteixi en una zona de moda, on venir a rebentar-ho tot“, ha explicat una de les portaveus. Lamenta que “no es fa res” per aturar un conflicte que fa mesos que s’arrossega.

Un noi dorm a la caixa d’una camioneta estacionada al carrer de Pere IV, de bon matí, després d’una nit de festa

Per aquest motiu demanen més presència de la Guàrdia Urbana, perquè eviti els botellots als carrers, “l’origen de l’incivisme” que es desferma després, conclouen. Aquesta demanda coincideix, aquesta setmana, amb el reforç de la neteja a la via pública que ha fet l’Ajuntament, amb un torn extra a partir de les set del matí. Una acció que “no és suficient”, apunten els afectats.