(Redacció/ACN) Les famílies que no han aconseguit entrar a l’escola pública demanada, ja s’estan organitzant per denunciar la falta de places públiques a diverses zones de Barcelona com Gràcia, l’Eixample o Sant Andreu de cara al curs 2022-23. Una situació que es repeteix cada any, però que enguany s’agreuja per la rebaixa de ràtios anunciada pel Consorci d’Educació que, preveu, inicialment, que vuit de cada 10 classes de P3 tinguin entre 20-21 alumnes.

Les famílies volen apujar ràtios per guanyar places públiques

La incògnita ara és saber si el Consorci d’Educació de Barcelona acabrà augmentant l’alumnat per classe fins al límit de 25 o obrint grups addicionals, els bolets. Això és el que demanen algunes de les 20 famílies que no podran accedir a l’Escola Jujol (Gràcia) on hi ha hagut més de 60 peticions per les 40 places ofertades inicialment en la preinscripció. En la mateixa línia es pronuncia l’Aurora Redon, mare d’una nena a qui van preinscriure a l’Escola l’Univers (Gràcia). Aquest centre amb 40 places ha rebut 69 sol·licituds en primera opció, per la qual cosa 29 quedaran fora. “L’educació pública a Barcelona no és un dret, és un sorteig”, ha dit.

Gràcia i l’Eixample, les zones amb més conflicte

Segons la informació publicada als portals dels propis centres, l’Escola Fructuós Gelabert ha rebut 72 sol·licituds en primera opció per a 35 places ordinàries (-37), L’Univers n’ha rebut 69 per a 40 places (-29) i el Josep Maria Juliol 65 per a 40 places (-25), entres d’altres. Aquests grups de pares i mares de tot Barcelona ja han fet un recull de dades i les conclusions són clares: denuncien que, amb les xifres oficials, a Gràcia uns 70 nens s’han quedat sense plaça pública, mentre que a Sant Andreu la xifra s’eleva fins als 109 infants.

Això ha mogut les famílies a organitzar-se a través d’un grup de WhatsApp que ja disposa de gairebé 170 participants que ja treballen per denunciar la situació i buscar solucions. Fonts del Consorci d’Educació de Barcelona han indicat a betevé que les dades de la preinscripció encara s’estan analitzant i que s’estudiarà com donar resposta a les peticions de les famílies.