L’obertura de l’oci nocturn ha fet ressorgir els problemes d’incivisme a les nits a l’anomenat com a “triangle golfo”, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. Segons les dades facilitades per la Guàrdia Urbana al Consell de Barri, és la zona de la ciutat on més denúncies es posen relacionades amb l’oci nocturn: gairebé 4.000 des del setembre només per beure al carrer.

Els veïns han intensificat la pressió a l’administració en les últimes setmanes per evitar que el problema vagi a més de cara a l’estiu. Des de la plataforma SOS Triángulo Golfo han convocat una jornada reivindicativa al carrer aquest dissabte precisament per demanar mesures urgents.

Les xifres d’actuacions policials a la zona

L’intendent Sánchez de la Guàrdia Ubana de Sant Martí ha explicat que Mossos i Guàrdia Urbana treballen conjuntament per fer pal·liar els efectes de les botellades en els veïns. Des del setembre s’han posat 3.780 denúncies per beure al carrer, 405 per fer les necessitats a la via pública, 211 per molestar els veïns i s’han decomissat 30 altaveus. A més, reconeix que també es fan intervencions en temes de trànsit i neteja.

Joves fent botellades just sota els balcons dels veïns

Sánchez ha reconegut, però, que hi ha alguns punts a millorar, com ara augmentar la pressió policial entre les sis i les set de la matinada, hora en què es fa el canvi de torni i es redueix la presència policial. Per part del districte de Sant Martí, el regidor David Escudé assegura que es treballa oferir als joves alternatives a l’oci nocturn de botellades.

“Està generant problemes de salut mental”

Els veïns són conscients que el problema estava latent per les restriccions de la pandèmia, ja que a la zona sempre han hagut de conviure amb els problemes a les nits. Però segons Hector Mediavilla, de SOS Triángulo Golfo, “el canvi que hi ha hagut en aquests últims mesos és incomprensible“. Molts veïns, assegura, han de dormir prenent pastilles i fins i tot està generant problemes de salut mental.

El canvi que hi ha hagut en aquests últims mesos és incomprensible
Hector Mediavilla, SOS Triángulo Golfo
La plataforma SOS Triángulo Golfo està intensificant la pressió a l’Ajuntament

L’Ada Tribó, veïna del carrer de Sancho de Ávila, assegura que els joves fins i tot entren a les finques a fer les seves necessitats. “És la ciutat sense llei”, explica.