Els Mossos d’Esquadra han detingut un home per la seva presumpta participació en una agressió homòfoba contra dos homes que passejaven per un carrer cèntric de Barcelona. La investigació es va iniciar el mes de febrer quan els investigadors van tenir coneixement dels fets. Els denunciants van manifestar que l’autor els va proferir insults homòfobs i els va agredir amb cops de puny d’una violència extrema.

Com a conseqüència de la gravetat de les lesions, la unitat especialitzada dels Mossos d’Esquadra en aquest tipus d’investigacions greus va iniciar les gestions encaminades a esclarir els fets i a identificar-ne l’agressor. El 10 de maig, gràcies a la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona, els Mossos van detenir el presumpte autor dels fets a Barcelona. Després de passar a disposició judicial, el detingut va ingressar a presó.

Lesions múltiples, fractures i seqüeles psicològiques

El detingut, de 43 anys, que ja havia estat denunciat anteriorment per diverses amenaces i coaccions, exhibia a les xarxes socials les seves habilitats com a practicant de boxa, aspecte que explica com una sola persona va poder agredir simultàniament dos homes sense que aquests poguessin defensar-se.

Les víctimes van patir diverses lesions, com la fractura de dits de la mà, cops que van necessitar punts de sutura i diverses contusions que han requerit tractament mèdic posterior. També van patir seqüeles psicològiques, que han requerit d’assistència i acompanyament emocional per part d’entitats vinculades al col·lectiu LGTBI.

Fa només uns dies, els Mossos també van detenir un jove de 19 anys per robatori amb violència i per un delicte d’odi i discriminació a l’Eixample. Posteriorment el jutge va decretar-ne l’ingrés a presó.

39 denúncies durant el primer trimestre de l’any

Els Mossos d’Esquadra han instruït durant el primer trimestre d’aquest any 39 casos vinculats amb delictes d’odi en l’àmbit de l’LGTBI-fòbia. Respecte el mateix període de l’any anterior representa un augment de nou casos, o el que és el mateix, un increment del 30 %. Un total de 51 autors han estat detinguts i/o investigats per aquests fets, dels quals el 75 % eren homes. De fet, les denúncies per agressions contra el col·lectiu LGTBI han crescut un 60 % en dos anys.