El districte de Sant Martí ha introduït millores en la neteja a la zona del “triangle golfo” després d’un procés de treball i debat amb el sector de l’oci nocturn. En concret, s’ha reforçat la neteja amb una ruta nova que s’inicia entre dos quarts de set i les set del matí i que se suma a la que ja es feia a les tres de la matinada.

Aquest recorregut s’inicia al carrer d’Àlaba entre Pallars i Almogàvers i segueix per aquest carrer fins a la cantonada amb Joan d’Àustria, on finalitza. El servei preveu també les actuacions a zones secundàries com són el carrer de Pamplona entre Almogàvers i Pallars i aquest últim carrer i el d’Àlaba. El reforç de la neteja es va posar en marxa aquest dissabte.

L’objectiu de la mesura és pal·liar les molèsties d’uns veïns que ja pateixen el soroll i l’incivisme dels botellots. Aquesta mateixa setmana, l’Associació de Veïns del Poblenou ha demanat mesures per revertir el “descontrol” de l’oci nocturn en aquesta zona.

Punts negres al carrer de Pamplona

Tot i els reforços, encara hi ha carrers que presenten brutícia alguns dies ben entrat el matí. És el cas del carrer de Pamplona entre Almogàvers i Pallars, una de les zones secundàries de la ruta, on aquest dijous, al voltant de les 10 del matí, encara hi havia brossa en diversos espais dels carrer.

bruticia-carrer-pamplona
Brutícia al carrer de Pamplona aquest dijous al matí

Un veí de la zona, Gustavo Lévano, assegura que just al davant de les sales de festes la neteja és molt evident però no succeeix el mateix en zones a tocar on s’acumula brossa durant moltes hores. “Jo tinc un gos i em trobo vidres i pateixo per si se li claven a les potetes”, explica Lévano.

Millores just al davant de l’Escola Auditori

Una de les zones prioritàries on es fa la neteja és el carrer dels Almogàvers entre Pamplona i Àlaba, on a banda i banda del carrer hi ha l’Escola Auditori i una de les sales de festes més grans de la zona. Segons les famílies aquesta setmana el carrer està força net però reconeixen que no ha estat així sempre.

neteja-davant-escola-auditori
Els serveis de la neteja, davant de l’Escola Auditori

La presidenta de l’AFA, Andrea Vigorós, assegura que hi hagut èpoques en què fins i tot havia de sortir l’equip directiu a treure part dels vidres que s’acumulaven al davant de l’escola abans de l’hora d’entrada dels alumnes.