parc güell

A partir de l’1 de juny, per accedir al Parc Güell de manera gratuïta, ja no es podrà fer servir el carnet de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona. Una concessió temporal, que ha durat des del juliol del 2020 i fins ara, que buscava apropar el parc a la ciutadania durant la pandèmia. Ara, per entrar gratuïtament, s’haurà de tornar a fer servir el sistema de registre de Gaudir Més, que no ha deixat de ser operatiu en cap moment.

Com funciona el registre de Gaudir Més?

El procediment continua sent gratuït, però no és tan ràpid com ensenyar el carnet de la biblioteca per entrar. Per fer ús de l’avantatge del Gaudir Més, un sistema que va entrar en funcionament a finals del 2013, cal que el ciutadà se’n faci membre. Un cop registrat, llavors haurà d’identificar-se al web de Gaudir Més i fer una reserva el mateix dia que es vulgui fer la visita.

Hi ha dues maneres de donar-se d’alta. De manera presencial i amb cita prèvia a les OAC (Oficines d’Atenció Ciutadana) i en línia, a través de l’oficina virtual, però aquesta darrera opció només està disponible per a les persones empadronades a Barcelona.

Qui pot entrar gratis a partir de l’1 de juny?

Hi ha tres formes d’accedir de manera gratuïta a partir de l’1 de juny:

Els ciutadans que viuen a la zona amb el carnet de veí (la Salut, Vallcarca, el Coll, Carmel, Can Baró i el Baix Guinardó) que en cas de no tenir-lo, de pèrdua o de renovació, es pot tramitar al 010.

La comunitat educativa de l’entorn, amb el carnet per a les escoles que es tramita en els mateixos centres escolars (en especial de Baldiri Reixac, Reina Elisenda i SEK).

– Qualsevol persona que sigui membre del registre Gaudir Més, a través de les OAC presencial o tràmit virtual.

Franges horàries d’accés exclusiu

A més, en aquests casos es podrà accedir al parc en un horari exclusiu, en què no està permès l’accés a la resta de visitants, en franges horàries de matí i vespre.

El Parc Güell en els darrers temps ha aplicat diferents mesures per evitar la massificació i minimitzar els efectes negatius als barris de l’entorn, protegir el patrimoni i afavorir un espai compartit per a tothom.