L’oci nocturn va reobrir l’11 de febrer, sense límit d’aforament ni passaport covid, i això feia pensar que les botellades cessarien. Al carrer de Pere IV, al Poblenou, lluny de minvar, s’han agreujat. Els veïns d’aquest carrer ja fa temps que denuncien no poder dormir i aquest divendres a la nit s’han manifestat contra el soroll i l’incivisme, i per “recuperar la dignitat del barri”.

L’origen de tot plegat és que en un petit radi, entre els carrers de Pamplona i d’Àvila, es concentren molts locals d’oci nocturn i a les entrades i sortides els joves fan xivarri de matinada, i fins i tot alguns veïns, diuen, s’han de medicar per poder dormir. A tot això s’hi sumen diverses escenes d’incivisme de gent que orina al carrer, vomita o destrossa mobiliari urbà.

El que més em preocupa és la meva filla. El fet que no pugui dormir, es desperti i tingui por. L’haig de portar a una habitació que no és la seva
Enrique Castro, veí de Pere IV

Un veí diu que el que més el fa patir és la manca de descans de la seva filla. De fet, a l’estiu alguns veïns ja van explicar a betevé que han hagut de canviar la distribució de les cases per poder dormir.

D’altres expliquen que el perfil és gent molt jove que compra begudes a supermercats o als mateixos bars de la zona, però consumeixen al carrer. Pensen que arran de la pandèmia hi ha hagut un canvi en aquest sentit, i que les botellades no marxaran. Demanen més presència policial, tot i que aquest dissabte a la matinada han notat un augment del patrullatge policial que ha dispersat diversos grups.