Una de les patronals de l’oci nocturn, la FECASARM, tem que pubs i discoteques siguin un dels primers a ser situats a la diana de les restriccions, si és que arriben, a causa de l’increment de casos de la sisena onada. El secretari general de l’entitat, Joaquim Boadas, ha assegurat que han demanat a Salut “en quins indicadors concrets es basaran per prendre determinades decisions” pel que fa a les restriccions i no els han donat resposta. “Sempre estem amb l’espasa de Dàmocles a sobre”, ha lamentat.

Boadas ha explicat a betevé que, a parer seu, seria “contraproduent” tornar a tancar l’oci nocturn o restringir-lo. “Molta gent s’ha vacunat per poder obtenir el passaport de la covid-19 i poder així entrar a discoteques, bars i restaurants. Ara no podem espatllar la màquina que provoca que la gent es vacuni”, demana.

El retorn de les festes il·legals

A més, també ha subratllat que els locals d’oci nocturn amb l’ús del certificat de la covid-19 són espais més segurs que les festes que es puguin muntar fora d’aquests àmbits: “Al minut següent que es decreti el tancament o la reducció horària dels establiments d’oci nocturn ja s’estaran oferint via xarxes socials ofertes alternatives il·legals”, assegura. “Això seria molt pitjor i acabaria provocat més contagis i ingressos que si ens mantenim en la situació actual”.

“No és comparable amb la situació del juliol”

Boadas també ha defensat que la situació actual no és comparable amb la del juliol, en què “la vacunació anava molt més endarrerida”. Actualment hi ha 242 persones en llits de crítics als hospitals de Catalunya. Al pitjor moment de la cinquena onada n’hi va haver més del doble, 598. Pel que fa al nombre de casos setmanals, al pic de la cinquena onada n’hi va arribar a haver més de 50.000. La darrera setmana es va superar el llindar dels 20.000 casos.