Preocupació a la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona pel cens de l’amiant a la ciutat de Barcelona que prepara l’Ajuntament. En una taula de debat a ‘El matí de Barcelona‘ sobre aquest material cancerigen a la ciutat, Miguel Moreno, membre de la Comissió de Medi Ambient de la FAVB i jubilat de Macosa-Alstom, ha afirmat que el consistori “està fent passar per cens una cosa que no ho és” perquè no especifica les condicions en què es troba l’amiant ni hi apareixerà el que hi ha als baixants, soterranis o jardineres. També creu que l’inventari no permetrà determinar quins materials amb amiant es troben en estat friable (que alliberen fibres d’amiant a l’ambient) i quins no.

La tècnica en higiene industrial i experta en la retirada d’amiant Flor Ariza ha anat més enllà i ha dit que dubta que mai s’arribi a fer un cens real i curós de tot l’amiant que encara hi ha a la ciutat, atès que implicaria “posar data per treure’l”. Ariza ha denunciat, en aquest sentit, “la poca implicació de les administracions” per solucionar el problema de l’amiant.

Els veïns de l’Abaceria volen que s’aïlli el mercat

La plataforma Afectats Abaceria, per la seva banda, ha mostrat preocupació per la retirada de l’amiant de la teulada del mercat gracienc. Demana que, en el marc de la revisió del nou pla de treball per retirar el fibrociment, s’inclogui l’aïllament del mercat per evitar cap risc per al veïnatVol que es confini l’estructura i es treballi al buit.

A mitjan març es van localitzat uns ancoratges en les plaques de fibrociment que requereixen revisar el procediment de retirada de l’amiant de la teulada. Per això s’està modificant el pla de treball. Fins que no estigui llest, diu el consistori, no començaran les obres de retirada de la teulada.

Mira el debat íntegre: