Les obres per treure l’amiant de la coberta del Mercat de l’Abaceria, que havien de començar a mitjan març, no tenen data d’inici. l’Institut de Mercats espera el nou pla de retirada del fibrociment que està treballant l’empresa especialista en la matèria per incloure l’estat i composició dels ancoratges, que no s’havien inclòs en un primer moment. Des de l’inici de les obres, una part del veïnat viu amb preocupació la rehabilitació de l’equipament per la presència d’amiant a les instal·lacions.

Els veïns reclamen més mesures de seguretat

Aquesta setmana la plataforma veïnal Afectats Abaceria, constituïda recentment amb veïns i comerciants de l’entorn del mercat, ha elaborat un comunicat que ha publicat a les xarxes i ha presentat una instància a l’Administració en què demana el confinament de tot l’edifici amb una cúpula i que es cerquin traces o indicis de la presència d’amiant a l’interior del mercat.

Segons Álex García, membre de la plataforma, els veïns tenen la sospita que a l’interior també hi podria haver elements de fibrociment que no han estat inventariats: “És un mercat molt antic, amb successives reformes al llarg del temps. L’amiant es feia servir com a aïllant de diferents superfícies o com a element ignífug”, adverteix García.

Les obres de desmantellament de l’interior de l’edifici per enretirar les parades van començar a principis d’any i encara estan en marxa. Per això, la plataforma veïnal vol que es facin mesuraments a l’interior del mercat per valorar possibles afectacions.

Control acurat, segons Mercats

L’Institut de Mercats, per la seva banda, assegura que les obres de desmantellament de l’Abaceria han tingut des de l’inici la previsió de l’existència de fibrociment, i que el desmuntatge de les parades interiors s’ha fet sense afectar, en cap moment, ni manipular cap dels elements que contenent fibrociment.