Aquest dilluns al matí l’entrada i la façana de l’Escola Maristes situada al barri de Sants ha aparegut amb pintades en què es pot llegir la paraula “violadors”, tant a la porta com al terra de l’entrada. Amb pintura de color vermell, també s’acusa el centre escolar de ser “encobridors” i “còmplices” dels casos d’abús sexual, que  s’han començat a jutjar a l’Audiència de Barcelona. També s’hi pot llegir la paraula “pederasta”, “culpable” i la frase “no hi ha perdó”. En una de les pintades s’acusa els Maristes de ser una “organització criminal”. 

 

 

Al llarg del matí, però, els responsables del centre han cobert algunes de les pintades que s’havien fet a l’entrada de l’escola.

Aquests missatges arriben quan moltes veus acusen la congregació dels Maristes d’haver encobert els presumptes abusos que alguns dels professors suposadament van cometre al llarg dels anys. Aquest dilluns, des del sindicat d’ensenyament USTEC-STEs, han assegurat que en el cas que aquest dilluns s’ha començat a jutjar “hi ha hagut un encobriment claríssim”. El portaveu, Ramon Font, creu que el Departament d’Ensenyament hauria de retirar el concert econòmic a aquests centres educatius. Justament fa poques hores els Maristes han publicat un vídeo a les xarxes socials, en què un dels responsables de l’organització assegura que la seva “política de prevenció i protecció davant l’abús sexual és transparent”.