Imatge del Parc i la Llacuna del Poblenou

Aquest dilluns comença el judici del cas Maristes. Entrevistem Manuel Barbero, el pare d’una de les víctimes que va destapar el cas, i la Fundació Vicky Bernadet per la prevenció d’abusos sexuals a menors. La presència d’amiant a Barcelona i els protocols per retirar-lo de la ciutat és el tema a debat al ‘Hashtag Barcelona‘.


Amiant a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona treballa per fer un inventari de l’amiant que encara queda a la ciutat, mentre hi ha edificis que s’estan enderrocant, segons ha pogut saber betevé, sense seguir els protocols de retirada d’aquest material potencialment perillós per a la salut de les persones. L’Associació de Víctimes de l’Amiant denuncia que, sovint, es posen en risc treballadors i ciutadans. També hi ha denúncies per la presència d’amiant al metro i una nova vaga convocada per aquest motiu el mes que ve. En parlem amb:

  • Flor Ariza, tècnica en prevenció d’higiene industrial
  • Miguel Moreno, membre de la comissió de medi ambient de la FAVB i jubilat de Macosa-Alstom
  • Alejandro Marcos, gerent de D&C Marcos
  • Ramón Tur, vocal de Medi Ambient de l’AV Maresme
  • Cristina Alcerà, membre de la plataforma d’Afectats Abaceria

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Comença el judici del cas Maristes

Aquest dilluns, s’asseurà al banc dels acusats el professor d’educació física Joaquín Benítez, per abusos sexuals a quatre alumnes de l’escola dels Maristes de les Corts. I podrien haver-ne estat més, perquè 13 denúncies més han estat arxivades perquè han prescrit. A primera hora, s’ha convocat una manifestació a les portes de l’Audiència de Barcelona, al Palau de Justícia a l’avinguda de Lluís Companys, per donar suport a les víctimes. Manuel Barbero, el pare que va destapar el cas i president de la Fundacio Mans Petites, ha explicat així la possibilitat que s’arribi a un acord per evitar el judici:

Vicki Bernadet, presidenta de la fundació que porta el seu nom, ha valorat positivament el fet que aquest cas arribi a judici perquè “la impunitat dels agressors es veu amenaçada” i “hem de voler que surtin a la llum tots els casos que hi hagi”:


L’actualitat a les xarxes

Les xarxes socials bullen amb alguns rumors que apunten que aquest dilluns podria passar alguna cosa sonada, en relació al procés independentista. Això, després d’un cap de setmana en què la cosa ha girat, sobretot, sobre la manifestació en suport als joves d’Altsasu i el caché (o no) de Rosalía. Ens ho explica l’Àlex Solà:


Esports

El Carles Alcoyent ens resumeix el més destacat del cap de setmana esportiu:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: