Els joves participants en el projecte Barribook presenten un nou documental sobre l’assetjament a les escoles i instituts de la ciutat relacionat amb el racisme o la xenofòbia. És el resultat d’una iniciativa gestionada pel Servei de Convivència i d’Interculturalitat d’Horta-Guinardó i l’entitat social El Parlante amb l’objectiu d’ajudar en la integració nois i noies migrants.

La integració dels nouvinguts

Una quinzena de nois i noies vinguts de diferents països han presentat el documental ‘Segundo tiempo’, un film amb el qual han tractat el tema de l’assetjament escolar derivat del racisme o la xenofòbia. Ja han presentat la pel·lícula a l’Espai Jove Boca Nord, al Carmel, l’equipament on s’ha fet el taller durant els darrers quatre mesos.

L’Espai Jove Boca Nord

L’activitat s’ha dut a terme durant quatre mesos a l’Espai Jove Boca Nord i els joves no només han après sobre llenguatge audiovisual sinó que també han treballat aspectes relacionats amb l’autoconeixement, la integració social o el treball en equip. L’objectiu és generar un espai crític i de reflexió en què els nois i noies puguin sensibilitzar-se i afrontar problemàtiques que els afectin i sobretot que puguin expressar la seva pròpia opinió. Els impulsors del projecte expliquen que treballen per aconseguir que Barribook es pugui dur a terme de forma continuada durant tot l’any i no només durant un trimestre com ara. També volen que pugui estar autogestionat pels joves participants.