Aquest dimarts serà un altre dels dies més sensibles en el judici del cas Maristes, perquè hi declara l’acusat principal, per abusos sexuals a escolars: el professor Joaquín Benítez. El pare d’una de les seves víctimes, Manuel Barbero, ha explicat aquest dilluns en una entrevista al programa ‘bàsics’ que espera que Benítezdigui la veritat“. “Ell té informació i sap que hi havia altres professors que feien el mateix“, ha dit, i que “importa que sigui valent –Benítez– i digui la veritat en seu judicial”. I aquesta veritat és, segons Barbero, revelar si la “els Maristes –com a institució– ho sabien o no”.

“El conseller està a temps de reaccionar”

Més enllà de la demanda que Manuel Barbero ha fet a Joaquín Benítez, també n’ha traslladat una altra a la conselleria d’Educació, en considerar-la, també, “responsable” en el cas. Aquest dilluns, Bargalló ha dit que “el govern podia haver fet més”, i ha concretat que, per exemple, podria “haver-se personat com a acusació particular”.

Unes declaracions que el pare d’una de les víctimes de Benítez, ha aplaudit des de plató, i hi ha respost: “Que hi hagi fets“. En cas contrari, ha dit Barbero, “demanarem responsabilitats fora del país, al Defensor del Poble de la Unió Europea”. Barbero ha lamentat que, quan els fets van ser denunciats, el govern no actués com esperaven, i que, per exemple, “no volgués saber quina era la llista de les víctimes dels Maristes”.

Repensar les subvencions a l’escola concertada?

La circumstància que els fets tinguessin lloc en una escola religiosa i subvencionada a través del concert econòmic, no és motiu per retirar-li l’aportació pública de diner. És el parer de Manuel Barbero, que considera que “qüestionar el concert és molt fort“. Ara bé, en l’entrevista a ‘bàsics’ ha volgut matisar: “Si enganyen –les escoles concertades– l’Administració cal obrir-los un expedient”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Entrevista: Manuel Barbero, pare d’una víctima del cas Maristes” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/entrevista-manuel-barbero-cas-maristes//|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]