amiant teulada abaceria

En el marc de l’enderroc del Mercat de l’Abaceria, l’empresa encarregada dels treballs ha localitzat a la teulada de fibrociment ancoratges de diversa tipologia, diferents dels que van observar en un primer moment. Això obligarà a revisar el pla de retirada de la uralita per si cal modificar els procediments per treure aquest material amb amiant. Quan l’empresa presenti al consistori el nou pla se sabrà si aquests ancoratges compliquen o no les tasques de retirada i, per tant, si hi ha modificacions en els terminis previstos. La previsió inicial era que el mes de juliol ja només quedés en peu l’estructura metàl·lica del mercat.

El consistori assegura que ja va informar d’aquesta troballa els representants de les associacions de comerciants i de veïnat dels entorns del Mercat de l’Abaceria. Alguns d’aquests veïns s’han organitzat en una plataforma, Afectats Abaceria, davant la preocupació, expliquen, de les conseqüències per a la salut que podria comportar una retirada mal feta de la teulada del mercat.

En una reunió, tècnics municipals van informar els veïns que no es farà cap treball de manipulació o retirada del fibrociment fins a tenir el nou pla de retirada, degudament aprovat per la Generalitat. Es va crear una comissió de seguiment de les obres perquè els veïns estiguin puntualment informats de qualsevol novetat.

El nou mercat, el 2022

El nou Mercat de l’Abaceria es preveu que estigui acabat l’estiu del 2022 i tindrà una superfície de 3.595 m². Mentrestant els paradistes estan ubicats al mercat provisional, situat al passeig de Sant Joan. El nou equipament tindrà dues plantes de carrer i un espai soterrani, on hi haurà l’aparcament, els magatzems i la zona de logística. A la planta a nivell de carrer hi haurà les parades i comerços, i la planta superior serà per a serveis, sales polivalents per a entitats del barri i tallers que s’hi vulguin fer.