Primer pla mascareta dispensada en farmàcia

A partir d’aquest dilluns, les farmàcies catalanes ja poden dispensar dues mascaretes per setmana i usuari. Amb la targeta sanitària, les persones que s’hi adrecin podran adquirir-ne una o dues de cop. L’única condició és que hagin passat set dies des de l’última vegada que se’n va recollir alguna.

Les persones que vagin a recollir la primera mascareta des de l’inici de la campanya l’obtindran de manera gratuïta i, a partir de la segona, tindran un cost de 0,76 euros per unitat. En tot cas, es recomana a les persones que puguin seguir a casa que no trenquin el confinament per anar-les a recollir.

Des que va començar la campanya “Mascareta/salut”, el 20 d’abril, les 3.227 farmàcies catalanes ja han dispensat més de 3.800.000 mascaretes. Són el 27 % del total de 14 milions d’unitats que el govern de la Generalitat els està fent arribar gradualment. Totes les mascaretes són de teixit de tres capes.

Ara bé, si algú no en té prou amb les dues mascaretes setmanals de la campanya i vol disposar-ne de més, la farmàcia les hi podrà proveir a preu de mercat si disposa d’existències.