El Gimnàs Social Sant Pau, ubicat a la ronda de Sant Pau número 46, està donant menjar i servei de dutxes a una seixantena de persones sense llar cada dia des que va començar el confinament per la pandèmia de la covid-19. La cooperativa, que fa 80 anys que es dedica a les persones més necessitades, està presidida per Jordi Bordas, qui ha explicat que hi ha una dada que hauria de preocupar a tots moltíssim:

“Estem detectant que un 50 % de gent que ve a buscar menjar fins fa un mes tenia feina”.

Bordas també ha explicat els protocols que tenen per assegurar-se que la gent a qui atenen no estan contagiades de coronavirus:

”En arribar els prenen la temperatura i, si és correcta, se’ls proporciona roba interior nova i roba exterior neta i se’ls deixa entrar a dutxar-se.”

La roba que duien les persones  sensesostre es posa en una bossa i es renta a 60 graus. A l’espai,  es fa neteja constant i, a final del dia, hi va una empresa especialitzada que fa la neteja a fons. Pel president del Gimnàs Social Sant Pau el servei que donen és ”especialment necessari en aquest moments”, i  destaca una paradoxa que afecta la gent que hi atenen:

“L’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat no paren de dir-nos que ens rentem les mans i hi ha gent que no pot ni dutxar-se”.