L’estiu es planteja amb moltes incerteses per a les entitats del lleure que organitzen les activitats de vacances. Les recomanacions que ha fet públiques la Generalitat per poder dur a terme colònies i casals malgrat el coronavirus generen neguit i dubtes.

La Fundació Pere Tarrés considera que el més complicat serà garantir la distància de dos metres entre els infants. Albert Riu, secretari tècnic de l’entitat, creu que això és “antinatural” i que és molt difícil que els nens i nenes es mantinguin separats durant les estones de joc. En canvi, considera que la distància seria més fàcil de controlar als menjadors o als dormitoris de les cases de colònies.

La Fundesplai (Fundació Catalana de l’Esplai) ho veu de la mateixa manera. Josep Maria Valls, portaveu de l’entitat, afirma que “tothom que hagi treballat amb infants, hagi fet colònies o tingui fills entendrà que és impossible”, apunta. A més, veu una “irresponsabilitat” carregar en els monitors aquestes mesures.

Resposta conjunta

Tot i els dubtes que genera la crisi del coronavirus de cara a l’organització de les activitats de vacances, la Fundació Pere Tarrés i Fundesplai continuen amb els plans previstos i estan avaluant com poder garantir tots els serveis de cara a l’estiu.

Totes dues s’han proposat seguir treballant en el protocol per fer-les possible.  El sector té previst reunir-se aquest dimecres per analitzar en profunditat el document proposat pel govern català i adoptar una posició clara i conjunta. El sector del lleure està especialment preocupat per la situació dels infants de famílies vulnerables. Creu que l’objectiu ha de ser poder atendre-les a totes i que s’ha de donar una resposta a les seves necessitats.