El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que no li consta que el Diplocat participés en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. En la seva declaració al Tribunal Suprem en el judici del procés, ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona va recórrer contra la dissolució “unilateral” del Diplocat amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució perquè “no s’havia produït un desviament deslleial de les seves funcions”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Judici Procés | ▷ EN DIRECTE” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Gerardo Pisarello, representant de l’Ajuntament de Barcelona al Diplocat, ha declarat aquest dijous en el judici del procés al Tribunal Suprem com a testimoni proposat per la defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva. En la seva declaració, ha explicat que l’anomenat Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya tenia tasques de “diplomàcia pública”, que consistien a promoure culturalment, socialment i econòmicament Catalunya i Barcelona.

La participació de l’Ajuntament en el Diplocat

Sobre la presència del consistori en les activitats del Diplocat, el primer tinent d’alcalde ha dit que l’Ajuntament assistia a debats, participava en l’elaboració d’informes sobre la realitat política i social de Catalunya i en xerrades en matèria de refugiats, així com a observadors a les eleccions de l’Uruguay.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Testimonis al judici del procés: qui ha de declarar?” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/calendari-testimonis-judici-proces-declaracio/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Com a resposta a la pregunta del lletrat Andreu Van den Eyne, defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Pisarello ha dit que tampoc no li consta que el Diplocat tingués cap delegació a l’exterior perquè l’activitat que feia, ha dit el primer tinent d’alcalde, “és diferent de la Generalitat”.

Aquest dijous és la segona jornada de declaracions dels testimonis proposats per les defenses. A banda de Pisarello, també declararan davant del jutge Manuel Marchena el diputat d’ERC Ruben Wagensberg i l’exdiputat de la CUP David Fernàndez. En la primera sessió amb els testimonis de les defenses va destacar la declaració de l’exdirector general dels Mossos d’Esquadra Albert Batlle, que va explicar que va dimitir del càrrec per “incomoditat” amb “l’evolució” política.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Judici del procés | Tot el que has de saber” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-proces/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]