De moment, la jutgessa els investiga per homicidi o assassinat, un delicte que s’anirà concretant a mesura que avanci la instrucció. A més, també ha acordat que els dos detinguts, agents de la Guàrdia Urbana, ingressin en presons diferents i en mòduls especials tenint en compte la seva condició de policies. Segons l’advocat de l’investigat, Juan Luis Bravo Garcia, el seu client ha ingressat a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallés, on hi ha el mòdul de règim especial per als interns policies que s’acullen a l’article 75 de la llei.

Els dos arrestats, que no han coincidit en cap moment en els calabossos dels Jutjats de Vilanova, han contestat les preguntes de totes les parts durant unes quatre hores i, segons les seves defenses, s’han contradit diverses vegades. L’advocada de la detinguda, Georgina Benages, ha assegurat que la seva clienta en tot moment ha negat haver participat en els fets i ha anunciat que presentaran un recurs contra la presó provisional “perquè és una mesura que no podem compartir”, diu. També ha explicat que els Mossos d’Esquadra la van detenir quan “voluntàriament” volia ampliar la seva declaració en seu policial.

La detinguda ha començat a declarar a quarts de quatre de la tarda, una compareixença que ha durat dues hores i mitja i que s’ha endarrerit ja que abans els metges forenses li han fet una exploració psicològica. Un cop ha acabat, s’ha traslladat al jutjat l’altre detingut, amb qui l’agent arrestada presumptament mantenia una relació d’amagat al seu marit mort. La mesura s’ha pres per evitar que els dos arrestats coincidissin a la seu judicial i es poguessin comunicar. La declaració del segon agent ha estat molt més curta, ha començat a les set de la tarda i al cap de tres quarts d’hora ja havia finalitzat. El seu advocat, José Luis Bravo, ha assegurat que el seu client “és innocent” i que no rebutja haver participat en el crim, però nega haver mort la víctima. 

Abans de les declaracions dels dos agents detinguts, el jutjat també ha pres declaració a una testimoni, del qual es desconeix la identitat i quina de les parts l’ha proposat, ja que la investigació continua oberta i sota secret de sumari. Això implica que no pot transcendir cap informació sobre el cas del crim al pantà de Foix. 

La Guàrdia Urbana els ha obert un expedient disciplinari a tots dos i els ha suspès cautelarment de sou i feina.