Judici Rosell Audiència Nacional

La fiscalia de l’Audiència Nacional estudia recórrer la sentència d’absolució de Sandro Rosell i dels altres cinc acusats dels delictes de blanqueig de capitals i grup criminal. Al final del judici el ministeri públic havia rebaixat les peticions de penes de presó dels 11 anys inicials per a Sandro Rosell fins a sis anys de presó per blanqueig de capital i pertinença a grup criminal; cinc anys per al seu soci, el gestor andorrà Joan Besolí, i penes d’entre un any i 11 mesos i un any i sis mesos per a la dona de l’expresident, Marta Pineda, i altres tres acusats, Pedro André Ramos, Josep Colomer i Shahe Ohannessian.

També l’advocat de Sandro Rosell, Pau Molins, està esperant conèixer la sentència ferma per estudiar com reclamar responsabilitats per una presó que considera “abusiva i desproporcionada” i un procés que, segons ha dit, ha estat”ple d’irregularitats”.

643 dies en presó preventiva

L’anunci de la fiscalia arriba l’endemà de la sentència d’absolució de l’expresident del Futbol Club Barcelona i dels altres cinc acusats de blanquejar comissions pels drets audiovisuals de diversos partits de la selecció brasilera de futbol. La sentència de l’Audiència Nacional entén, després de valorar les proves del judici, que no s’han pogut acreditar les acusacions i que, davant dels dubtes, cal emetre una resolució a favor de l’acusat. Abans d’arribar fins aquí, però, Rosell s’ha passat prop de dos anys en presó preventiva (va sortir en llibertat provisional el 27 de febrer).