delictes sexuals

Els Jutjats de Barcelona van investigar durant el 2018 fins a 1.795 delictes sexuals, fet que suposa un increment del 26 % respecte al 2017. Això té a veure sobretot amb l’augment dels casos d’assetjament, que en cinc anys s’han disparat en passar de 18 a 427. La dada es coneix només uns dies després que l’Oficina de l’Atenció a la Víctima va atendre el 2018 un 51 % més de casos de menors víctimes d’abusos que el 2017.

Aquestes són algunes de les xifres que es recullen en la memòria dels Jutjats de Barcelona que aquest dijous ha presentat la jutgessa degana, Mercè Caso. La degana considera que l’increment dels delictes sexuals no és “necessàriament dolent”, perquè pot revelar “no hi hagi més fets, sinó que s’estiguin investigant més” perquè s’han posat més denúncies.

La degana demana ampliar la Ciutat de la Justícia

Mercè Caso ha dit que cal començar a pensar en l’ampliació de la Ciutat de la Justícia. Segons ella, el complex judicial, que té diversos edificis, és gran i funcional, però ja comença a tenir problemes d’espai que obliguen a barrejar jutjats de jurisdiccions diverses. Calcula que en dos o tres anys caldran fins a cinc nous jutjats civils, que no hi caben on hi ha la resta, i les sales d’espera per als judicis socials també han quedat petites.

La degana també ha lamentat que els partits polítics no hagin debatut, en la campanya electoral de les eleccions generals, sobre el model de justícia que volen i la falta de mitjans que pateix. “No se sap on anem, què busquem ni què necessitem”, ha manifestat.