El jutjat 31 de Barcelona ha decidit arxivar la causa contra dos agents de la Guàrdia Urbana per la mort d’un manter que es va precipitar per un terraplè a Montjuïc, l’agost del 2014. La jutgessa considera que hi ha un “buit de proves”. Com que, a més, no hi ha testimonis que puguin acreditar què va passar, ha decretat l’arxivament provisional de la causa en considerar que va ser accidental perquè “no s’aprecia cap signe de criminalitat”.

La causa es va reobrir durant la investigació contra els mateixos dos agents de la Guàrdia Urbana per la seva presumpta implicació en la mort d’un altre agent que van trobar calcinat al maleter d’un cotxe prop del pantà de Foix. A més, la jutgessa considera que, a causa del cas del pantà, els dos acusats tenen “un seriós conflicte d’interessos”.

Al llarg de la investigació, una presa de Wad-Ras va declarar que l’acusada li havia confessat la implicació de l’altre agent en la mort del manter, que va morir després d’ingressar a l’Hospital del Mar. En la seva declaració al jutjat, però, tots dos ho van negar. Amb l’arxivament provisional del cas, la jutgessa segueix el criteri a la fiscalia, que ho havia sol·licitat. El ministeri públic considera que no s’aprecien novetats en el cas que justifiquin la investigació.