El president de la Generalitat, Quim Torra, ha adreçat un missatge en anglès als turistes per animar-los a visitar Catalunya tot i la situació sanitària provocada pel coronavirus. En la compareixença que ha fet aquest dilluns al matí Torra ha assegurat que s’estan fent tots els passos necessaris per contenir el virus i que fora de les àrees del Segrià, l’àrea metropolitana i Figueres “els grans destins turístics com la Costa Brava, la Costa Daurada, la Catalunya interior i els Pirineus catalans no estan afectats i la gent pot viatjar-hi amb seguretat“.

Torra també ha destacat que tant el transport públic com les atraccions i els serveis turístics funcionen amb normalitat. El president també ha destacat l’esforç que està fent el sector per seguir els protocols de seguretat. “Catalunya és, definitivament, una destinació segura tant per als visitants nacionals com internacionals”, ha sentenciat.

Torra fa aquestes declaracions després que aquest cap de setmana alguns països de la Unió Europea hagin anunciat restriccions que poden afectar el turisme a Catalunya com la quarantena obligatòria imposada pel Regne Unit als viatges que tornin d’Espanya o la recomanació del Govern francès de no viatjar a Catalunya.