sagrada familia

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dilluns en la roda de premsa per explicar l’última hora de la pandèmia que el govern ha obert un expedient sancionador a l’arquebisbat de Barcelona per la missa celebrada aquest diumenge sense el permís del Procicat.

Torra ha lamentat que se celebrés aquesta cerimònia i ha afirmat que “tots som iguals” i si el govern ha pres unes mesures per la salut de les persones “tots les hem de complir”. Justament, per aquesta raó, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batllevan decidir no assistir-hi.

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va dir durant la cerimònia que les mesures del govern atacaven la llibertat de culte. I també va anunciar que iniciaran accions legals “contra l’arbitrarietat i la indefensió que sofreixen el dret a la llibertat religiosa i la llibertat de culte”.

La cerimònia d’homenatge als morts per coronavirus es va celebrar malgrat la resolució del 17 de juliol, en què es prohibeix la celebració d’actes religiosos amb més de 10 persones.