L’anunci d’un pla de rescat de les llars d’infants privades arriba quan molts d’aquests centres tenen l’economia al límit i, d’altres, fins i tot, ja han hagut de tancar portes. La presidenta de l’Associació Catalana de Llars d’Infants, Conxita Pericó, celebra que finalment hagi arribat el pla anunciat pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, que destinarà nou milions d’euros als centres que encara estan oberts. Aquesta, de fet, és una de les mesures que impulsa la Generalitat de cara al nou curs 2020-21.

Pendents de l’assignació econòmica

El pla de rescat permetrà alleujar el dèficit econòmic que tenen molts d’aquests centres que es van veure obligats a tancar a causa de la pandèmia del coronavirus i que, molts, s’han vist obligats a demanar crèdits i préstecs per poder assumir les despeses. Pericó, però, demana concreció a Educació per saber quina quantitat econòmica podrà rebre cada llar d’infants (que anirà en funció del nombre d’alumnes inscrits) per poder organitzar-se de cara al proper curs escolar 2020-21. Educació ha reconegut que el pla de rescat és necessari, perquè si no s’ajuda als centres privats, els públics no en podran assumir la demanda al setembre.

“No hem tingut mai veu”

La presidenta de l’Associació Catalana de Llars d’Infants celebra, però, que el tancament de centres provocat per la pandèmia hagi servit per reivindicar “una mica” el sector de les bressol que considera que està “oblidat”. “No hem tingut mai veu”, lamenta Pericó, que considera que no s’és conscient del servei que aquests centres educatius donen a les famílies. Segons ha explicat, un 60 % de les llars d’infants han obert aquests mesos de juny i juliol per donar servei als pares, tot i perdre-hi diners.