Fumador en una terrassa

La Comissió de Salut Pública del Sistema Nacional de Salut ha alertat que el consum de tabac pot incrementar el risc de contreure la covid-19. Segons el document aprovat aquest dijous, la manipulació de la mascareta i el contacte dels dits amb la boca després de tocar les cigarretes podrien afavorir la transmissió del coronavirus.

El text recomana no fumar en espais públics. Segons els experts, amb aquest gest s’expulsen petites partícules que poden “contenir carga viral i ser altament contagioses”, especialment ara que, tal com apunten, hi ha una certa relaxació de les mesures de distanciament social. En cas de voler encendre’s una cigarreta, ja sigui tradicional o de vapor, els especialistes aconsellen als fumadors que abans de fer-ho es rentin les mans i que mantinguin la distància de seguretat.

L’ús compartit de pipes d’aigua

En relació amb les pipes d’aigua, els experts recorden que l’ús compartit incrementa el risc de contagi de la covid-19 i manté la recomanació de prohibir-les com ja es va fer durant la desescalada per evitar la transmissió del virus.