(ACN) El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dijous al vespre al Parlament que el departament destinarà nou milions d’euros a un pla de rescat de les llars d’infants privades. La mesura es destinarà a les escoles bressol que encara estan obertes, mentre que per als centres ja tancats Bargalló no ha aportat de moment cap solució. Educació ha justificat el pla de rescat en el fet que, si no ajuden els centres privats en problemes, els centres públics no en podran assumir la demanda.

Aquesta és una de les mesures que impulsa la conselleria per tal d’afrontar amb garanties les restriccions sanitàries de la covid-19 durant el curs 2020-2021. Aquestes mesures sumaran 370 milions d’euros al pressupost ja previst. Bargalló ha assegurat que l’escola “pot ser segura” amb les mesures sanitàries que s’hi plantegen i que “és la segona llar de l’alumne i la segona família, i serà tan segura com la primera llar i la primera família”.

El conseller d’Educació també ha explicat parcialment com serà l’obertura dels centres educatius el proper curs. En aquest sentit, ha destacat com a pilars fonamentals la necessitat de controlar la transmissió del virus i el seguiment de la traçabilitat dels casos. Bargalló també ha lligat amb aquests criteris la implantació de grups de convivència estables a l’educació infantil, l’educació primària i la secundària, en què l’educació serà 100 % presencial “sense excepció”. A la postobligatòria, ha dit Bargalló, “la voluntat és que també sigui sempre presencial”, tot i que ha admès que “hi pot haver excepcions”.

370 milions d’euros per al curs vinent, 86 aquest curs

Bargalló ha desglossat els apartats a què es destinaran els 370 milions d’euros que s’afegiran al pressupost d’Educació previst per al curs vinent. I ha remarcat que aquest curs ja s’han gastat 86 milions d’euros de despesa no prevista, que en total fan augmentar la xifra fins als 457 milions d’euros que va anunciar el president del govern, Quim Torra.