desconfinament regions sanitàries coronavirus

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que hi ha algun brot de coronavirus a Barcelona, tot i que ha afirmat que “no és preocupant”. Tot i això, la consellera ha insistit que “no podem abaixar la guàrdia en cap moment” i que els brots de Lleida en són un avís clar. També ha volgut aclarir que actualment es localitzen més casos positius perquè s’estan buscant les cadenes de contagi. “Tenim capacitat i ho estem fent molt bé”, assegura la consellera.

Vergés ha explicat que “de brots vam dir sempre que n’aniríem tenint i quan els brots es controlen no són el màxim problema”. Segons la consellera, el problema és quan els casos s’escampen, “brots de què no trobes les cadenes i que no expliques perquè això vol dir que la transmissió és comunitària i, per tant, tot fa pensar que és més extensa del que veiem”.

Pugen els positius a la Sagrada Família i el Fort Pienc

Segons dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els dos barris de la ciutat on més han crescut els casos de PCR positiva aquesta última setmana són la Sagrada Família i el Fort Pienc. En el cas de la Sagrada Família s’ha produït un increment de 12 casos i al Fort Pienc, d’11. És una dada força més elevada que la variació mitjana setmanal entre tots els barris, que és d’1,2 casos nous.

Els casos de positius de covid-19 a Barcelona ja van pujar la darrera setmana de juny, just quan feia un mes que les dades de variació setmanal anaven baixant.