Aquest divendres el director del festival Grec 2020, Cesc Casadesús, ha presentat en roda de premsa tres dels espectacles que es poden veure en l’edició d’enguany del festival. Ho ha fet al costat dels responsables dels projectes qui han respost les preguntes del públic.

El primer espectacle porta el nom de ‘Dimonis’, i té al darrera la companyia Cabosanroque i  es podrà veure fins al 12 de juliol a El Born Centre de Cultura i Memòria. El muntatge es desenvolupa en un espai que recrea la planta d’un pis de Barcelona del 1890, al barri de la Ribera. Els espectadors hi juguen un paper destacat.

Un altre dels espectacles del qual s’han donat a conèixer més detalls és ‘El sexe dels fongs’, de Sílvia Delagneau. Es podrà veure a la Sala Petita del TNC del 15 al 24 de juliol. L’autora va rebre el guardó Ciutat de Barcelona de Teatre el 2019. Abans de la crisi del coronavirus Delagneau va començar a treballar en un espectacle que havia de dur per títol ‘El sexe dels mosquits’, que s’havia d’estrenar al Grec. Estava pensat per a un públic de més de 100 persones. Ara, aquella idea inicial s’ha readaptat i transformat un altre muntatge. El més curiós és que l’obra només permet un únic espectador per sessió.

Finalment aquest divendres també s’ha presentat ‘La melancolía del turista’, amb la companyia Oligor & Microscopía. Es podrà veure a la Sala Tallers del 7 al 12 de juliol. L’espectacle està concebut per a un grup reduït d’espectadors, un petit escenari a escala on les coses apareixen i desapareixen enmig d’ombres, imatges analògiques, i miniatures de paper i llauna.

Cancel·lat el concert d’Omara Portuondo

El director del Grec ha donat explicacions sobre la cancel·lació del concert de la cantant cubana Omara Portuondo. Casadesús ha insistit en que s’ha intentat mantenir aquesta actuació fins al final però que “no es pot fer res” davant d’una normativa de la UE. Aquesta ha emès una llista de països, Cuba entre ells, que tenien vetada l’entrada a la Unió Europea. El director ha assenyalat que l’artista ha proposat venir l’any vinent i que així s’intentarà fer.