El confinament ha provocat que les escoles bressol privades vegin amenaçat el seu futur. La majoria d’aquests centres se senten abandonats pel govern i per Educació. Les llars d’infants van tancar portes a mitjans de març i un decret del Govern espanyol no els permet cobrar cap quota a les famílies des de l’1 d’abril, ni tan sols de manteniment.

A Catalunya el 40 % de les escoles bressol són privades, i 30.000 infants estan inscrits en aquests centres. La incertesa de la durada del confinament provoca que moltes es plantegin tancar definitivament les portes.

Les bressol privades se senten desprotegides

L’Escola Bressol Àgora és un d’aquests centres afectats pel confinament. Va obrir portes l’any 1994 en forma de cooperativa i ara el futur és incert. Rosa Gimeno és una de les impulsores d’aquesta llar d’infants, que ara ha fet un ERTO, i lamenta que se senten desprotegides. Explica que “L’Estat diu que som un servei i, si no el donem, no el podem cobrar” i que Educació “Se’n renta les mans”, perquè argumenta que no es tracta d’una etapa obligatòria.

Pere Forga, el secretari general de la Federació d’Ensenyament de la USOC, reclama que és imprescindible que les administracions públiques donin ajuts necessaris per dotar de liquiditat les bressol i que puguin recuperar l’activitat un cop acabi del confinament.