Les famílies de l’Escola Sagrada Família han començat el curs més segures que mai. Després d’anys reivindicant un entorn més amable i segur per als infants, la pacificació dels accessos al centre ja és una realitat.

Xamfrà social i vorera més ampla

L’escola ubicada al carrer de Sardenya, 343, ha guanyat espai a la calçada amb un xamfrà social i amb l’espai d’un carril de circulació que s’ha incorporat a la vorera del centre. Aquesta mesura, dins del projecte Protegim les escoles, ha fet més segura aquesta via on criatures i cotxes estaven a tocar. Per això, també s’han posat tanques en tot el perímetre que s’ha guanyat per a l’ús ciutadà. En els últims anys, ja s’havien provat alguns canvis urbanístics amb la implantació del carril bici al carrer de Sardenya, però per les famílies això no havia funcionat.

Demanen reduir el trànsit

Tot i estar satisfetes amb els canvis, les famílies creuen que encara queda feina per fer, consideren que s’hauria de reduir el trànsit, ja que creuen necessari disminuir el soroll i la contaminació. “Una de les coses seria poder disminuir el nombre de carrils de Sardenya, passar de 2 a 1 carril, però sobretot que davant de les escoles s’anés a 20 per hora, ja sigui amb cartells, semàfors, radars, coixinets berlinesos, mètodes n’hi ha diferents”, explica David Puigmartí Carulla de l’AFA de l’Escola Sagrada Família.

Finestres obertes per la covid-19

Des de l’AFA apunten que els nous espais han ajudat en la crisi actual de la covid-19, ja que han permès esponjar famílies i infants. Tot i haver aconseguit accessos més amables, el trànsit continua sent un problema i més ara que amb el coronavirus es demana més ventilació a les aules. Com que han de mantenir les finestres obertes, el soroll i el fum que entren des del carrer és constant, com ja han denunciat altres escoles de la ciutat. Les famílies diuen que continuaran reclamant una reducció del trànsit en una via que connecta diferents centres educatius i esportius.