Efectius dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han posat fi a l’acte polític per celebrar un any de les revoltes xilenes i que ha aplegat mig miler de persones al Parc de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, aquest diumenge a la tarda. La commemoració ha començat a les 17 h i al voltant de les 22 h un dispositiu dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana han posat fi a la concentració i han aixecat acta.

Durant l’acte han denunciat la repressió policial que hi va haver durant les protestes i han exigit l’alliberament dels presos polítics del país. Tot i això, aquesta commemoració s’ha dut a terme en un ambient festiu i sense respectar les mesures sanitàries de seguretat.

Els assistents han consumit begudes alcohòliques al mig de la plaça, majoritàriament sense mascareta, i en cap moment s’han respectat les mesures anticovid. De fet, algunes de les persones que han participat en l’acte han reconegut que hi havia aglomeracions i que s’estava incomplint la normativa.

Tenint en compte que es tracta d’un acte polític, estava notificat al Departament d’Interior i la Guàrdia Urbana n’estava al corrent.