L’Escola Sagrada Família està situada al carrer de Sardenya, 343, al límit del districte de Gràcia, tot i estar en un carrer de la trama de l’Eixample. Per això, el centre s’ha fixat que les escoles dels voltants han millorat els accessos i reclamen poder fer alguna cosa similar. Expliquen que des que els van treure una línia d’aparcament de cotxes que els servia de protecció al trànsit, temen per la seguretat dels infants.

Trànsit a tocar de la vorera

Des de l’any 2008 l’Escola Sagrada Família treballa per augmentar la seguretat a l’entorn del centre. En aquest sentit s’havia demanat ampliar la vorera, però quan s’havia arribat a un acord per fer aquesta millora, es va haver d’aturar per la implementació del carril bici al carrer de Sardenya. Amb aquesta actuació també es va modificar la calçada, canviant la ubicació de la línia d’aparcament dels vehicles.

Fins fa un any els cotxes aparcaven just davant de la vorera i servien de protecció del trànsit, amb el carril bici s’ha traslladat a l’altre costat i ara, els cotxes circulen a tocar de la vorera. Per això, les famílies demanen que es torni a posar la línia d’aparcament al costat de la vorera, que com a mínim fa de barrera protectora i a més, retira els vehicles en marxa i la contaminació i els fums no arriben tan directament als nens.

Un xamfrà social com en altres centres

A més de la seguretat, l’escola també vol un punt de trobada i socialització per les famílies. Ara, s’acumulen als entorns de l’escola i reclamen un xamfrà social com el que ja s’ha creat en centres de l’Eixample com l’Escola Fructuós Gelabert, situada només a uns metres. “En fer-se el carril bicicleta i perdre l’ampliació de la vorera el que sí que demanem és que el xamfrà es pugui ampliar per tal que, d’alguna manera, els nostres alumnes tinguin un espai amable, social i segur” demana Laura Ponce, professora de l’Escola Sagrada Família.

Des de la comunitat educativa creuen que s’hauria de treballar per un espai més segur, on les famílies puguin trobar-se. Ara, el districte de l’Eixample i el de Gràcia han convocat una reunió a principis de maig per treballar aquesta situació.