Ja estan en marxa les obres del nou Casal de Gent Gran de la Trinitat Vella que s’està construint als baixos de l’edifici de la carretera de Ribes 85-87. L’equipament tindrà un punt d’informació, una sala polivalent, una sala d’informàtica, un espai de jocs, una sala de reunions i una cafeteria i el disseny està pensant perquè sigui un espai per a usos diversos.

El casal és un projecte del Pla de barris de la Trinitat Vella i té un pressupost de 986.000 euros. 

Llest a la primavera

Les obres s’allargaran, segons les previsions, fins a la primavera del 2021 i s’estan fent de la manera més sostenible possible, és a dir, generant el mínim de molèsties a l’entorn. Segons l’Ajuntament, els elements actuals es desmuntaran en comptes d’enderrocar, per aprofitar i reciclar les fustes i altres materials. A més, durant el procés de l’obra es controlaran les emissions de pols, de sorolls i residus.

Una llarga reivindicació veïnal

El nou casal és una llarga reivindicació dels veïns de la Trinitat Vella, un barri on hi ha força gent gran. Segons la Manoli Martínez, presidenta de l’associació de veïns de la zona, al barri només hi ha un casal “però és de la Generalitat i no de l’Ajuntament i tanca durant els mesos d’estiu“. Martínez reconeix que han estat sis anys de lluita fins aconseguir que al barri s’hi instal·lés un casal per a avis municipal.

Amb l’execució del projecte constructiu, el districte de Sant Andreu culmina una iniciativa que el Pla de barris de Trinitat Vella va iniciar a finals del 2017, amb la compra dels tres locals de la carretera de Ribes per fer-hi un equipament actual.

Molt a prop d’aquest espai, s’estan executant dues obres important d’invesió pública. Una n’és el centre de Serveis Socials i casal d’entitats Porta Trinitat i la renovació del passadís que connecta el carrer de la Mare de Déu de Lorda amb la via de Bàrcino.