soroll nocturn botellada

Una quinzena d’entitats dels principals barris de Barcelona afectats pel soroll, amb el suport de la FAVB, han convocat una concentració el 16 de juny pel dret fonamental al descans i contra la contaminació acústica. La protesta es farà a la plaça de Sant Jaume i serà una de les primeres mobilitzacions que organitzen conjuntament fer un front comú contra el soroll que pateixen a les nits.

Dijous 19 de maig, la Xarxa Veïnal del Raval va organitzar una trobada oberta d’entitats i plataformes de diferents barris de la ciutat per lluitar conta el soroll, sobretot nocturn. D’aquella primera trobada en va sorgir la possibilitat d’organitzar protestes de manera conjunta.

Zones tensionades acústicament a les nits

Segons dades municipals més de 210.000 persones pateixen una molèstia intensa derivada del soroll, ja sigui emocional, psicològica o social. De fet, el soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població, just per darrere de la qualitat de l’aire. Per tot plegat, l’Ajuntament de Barcelona impulsarà plans de reducció de la contaminació acústica específics per a cada punt.