(ACN) Una vintena de discoteques repartiran tapes per als gots per evitar que algú hi pugui introduir drogues amb l’objectiu de cometre una agressió sexual, segons ha avançat el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, al programa Planta Baixa de TV3. Aquesta mesura forma part d’un seguit d’accions emmarcades en la implementació d’uns distintius internacionals de seguretat en aquests establiments. Així, els locals que s’hi adhereixen rebran formació al respecte i també adoptaran altres eines com el conegut com a “Ask for Angela”, que permet al personal saber que si algú pregunta per l’Angela és per alertar que està en perill. La previsió és poder tenir aquestes eines en un termini d’un mes o mes i mig.

Boadas ha concretat que algunes de les discoteques ja tenien els distintius i els estan renovant, mentre que d’altres s’hi adheriran per primer cop. El secretari general ha lamentat que es donen episodis de dones drogades per abusar-ne sexualment, tot i que ha incidit que passa tant a les discoteques com en altres contextos.

En aquest sentit, ha reivindicat que a les discoteques adherides s’ofereix formació a tot el personal, des del discjòquei als membres de seguretat, passant pels cambrers. “Tot el que podem fer des de la discoteca ho farem”, ha afirmat. De moment, a la ciutat de Barcelona són nou les discoteques que faran servir aquests recursos: Sutton, Gatsby, Opium, Shôko, Sala Apolo, Input High Fidelity Dance Club, Carpe Diem Lounge Club, Pacha Barcelona i Bling Bling Bcn.

Les agressions i els abusos sexuals no han fet més que créixer des del 2020. En el cas de Barcelona, l’any passat, van incrementar-se un 36 %.