L’Associació de Veïns de la Vila de Gràcia ha valorat positivament la iniciativa de l’Ajuntament de prendre mesures a les zones de Barcelona més afectades per la contaminació acústica. De fet, el consistori ha fet una llista d’11 punts considerats com els més tensionats acústicament, entre els quals hi ha algunes places de la Vila de Gràcia. El pla del consistori és estudiar si se supera el límit de decíbels que permet la normativa i, en cas afirmatiu, actuar-hi amb mesures per mitigar el soroll i també amb ajudes per als veïns per rehabilitar els immobles.

El membre de la junta de l’associació de veïns, Antoni Ramon Graells, veu amb bons ulls el pla, tot i que assegura que a les places de la Vila de Gràcia fa temps que s’hi incompleix la normativa amb els botellots que s’hi generen i la massificació de terrasses: “L’estudi pot ser que ens aporti coses que no sabem però sovint penses que redundaran en el que ja saps”, ha dit. Graells ha advertit que en aquests espais calen mesures immediates.

El “triangle golfo” del Poblenou, dins la llista de zones més sorolloses

Un altre dels punts que inclou la llista de zones més afectades per la contaminació acústica és el “triangle golfo” del Parc i la Llacuna del Poblenou, un espai que ha generat polèmica en els últims mesos. És la zona que hi ha a tocar d’algunes discoteques i els veïns es queixen que cada cap de setmana s’aglomeren molts grups de joves que beuen alcohol al carrer i que no els deixen dormir. De fet, han arribat a fer manifestacions nocturnes per dissuadir la gent que fa botellades.

Des de l’Associació de Veïns del Poblenou han recordat que, fins i tot, s’ha creat una plataforma amb els principals afectats pel soroll en aquest eix. A la llista també s’hi inclou la rambla del Poblenou com a zona sorollosa i el president de l’associació, Pere Nieto, ho ha atribuït a la gran quantitat de terrasses que hi ha en aquesta via i al turisme de festa que s’hi passeja: “Després de la pandèmia no hi ha cap control”, ha afirmat.

Nieto ha matisat que hi ha zones que necessiten una actuació urgent, com el “triangle golfo”, mentre que d’altres, com a la rambla del Poblenou, s’han de treballar a llarg termini perquè es tracta del “model de ciutat”. Tot i això, apunta que el control a les terrasses s’hauria de fer de manera immediata.