La Xarxa Veïnal del Raval ha convocat una trobada amb persones i associacions d’altres barris per fer un front comú contra el soroll que pateixen a les nits. Es tracta de la primera reunió d’entitats, plataformes i veïns de diferents punts de Barcelona on costa dormir per aquest fet. La intenció és organitzar mobilitzacions conjuntes i redactar un manifest contra aquesta xacra.

La trobada s’ha fet a la seu de la Xarxa Veïnal del Raval, a l’Ateneu Enciclopèdic Popular, situat al carrer de la Reina Amàlia. “És una idea incipient, la primera trobada amb veïns amb la mateixa problemàtica, com veïns del carrer d’Enric Granados o el “triangle golfo”, al Poblenou. Aquesta és la primera reunió, veurem on ens porta aquesta aventura”, explica Miquel Prats, membre de l’entitat del Raval, en una entrevista al programa ‘Via 15’.

Nits de botellots i soroll després de la pandèmia

No és un fet aïllat i passa a altres barris de la ciutat, però els veïns del Raval estan farts del soroll a les nits. Denuncien que prové de les terrasses, dels bars, dels patinadors i, sobretot, dels botellots. Un dels punts calents és la plaça dels Àngels. Amb el final de les restriccions hi ha empitjorat la situació. Segons els veïns, pateixen aquesta situació tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge. “El Raval és un gueto lúdic, la gent ve a passar-s’ho bé, que hi té tot el dret, però sense respectar els veïns“, denuncia Prats.

Amb l’arribada de la calor, la situació empitjora. Les temperatures fan necessari obrir les finestres per dormir, però això suposa més soroll i, per tant, menys descans per als veïns. Les conseqüències, a banda del cansament, són ansietat, insomni, estrès, mal humor i problemes de salut mental.