vaga 25 maig ensenyament

Les escoles i instituts de Catalunya estan preparats per a la vaga del 25 de maig a l’ensenyament. Es tracta de la segona jornada d’aturades que faran els sindicats d’educació aquest tercer trimestre del curs 2021-2022. El 17 de maig ja va haver-hi una vaga de professors, en aquest cas va ser parcial, entre les 8 i les 10 h.

A continuació et detallem l’horari i els serveis mínims per la vaga a l’ensenyament del 25 de maig, que anirà acompanyada d’una manifestació a Barcelona.

Horari de la vaga del 25 de maig

La vaga del 25 de maig a l’ensenyament serà total i, per tant, es farà durant tota la jornada lectiva. Això vol dir que des de l’hora d’obertura dels instituts fins a l’hora de tancament de qualsevol centre educatiu els professors podran sumar-se a l’aturada i no anar a treballar.

Serveis mínims per la vaga del 25 de maig

El Departament d’Educació ha decretat serveis mínims per a totes les jornades de vaga el maig i el juny. Per tant, els d’aquest 25 de maig seran els mateixos que els del 17, quan es va fer l’aturada parcial. Et resumim els serveis mínims principals:

  • una persona de l’equip directiu per escola o institut
  • 33 % de professors a infantil, primària i secundària
  • 50 % de la plantilla en escoles d’educació especial
  • 50 % de la plantilla a les llars d’infants

Manifestació el 25 de maig a Barcelona

Amb motiu de la vaga del 25 de maig, els sindicats han convocat de forma conjunta una manifestació a Barcelona. El recorregut anirà des dels Jardinets de Gràcia fins al Departament d’Educació, a la via Augusta. Hi participarà tota la comunitat educativa de Catalunya, amb una marxa a partir de les 11.30 h. Així, confien a fer-se sentir i denunciar conjuntament la gestió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

Els sindicats exigeixen revertir les retallades en educació dels darrers anys, garantir i defensar el català a l’escola i no fer efectiu l’avançament del calendari i el currículum aquest curs 2022-23, entre altres motius.