pacificació carrer gran de sant andreu

La pacificació del carrer Gran de Sant Andreu en el tram entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés es posposa fins a després de Reis del 2022. Les al·legacions fetes per uns privats al projecte han fet endarrerir les obres que havien de començar al setembre.

Aquesta nova pacificació ha de donar continuïtat al tram ja urbanitzat comprès entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras.

Començarà després de la campanya de Nadal

La resolució de les al·legacions fetes per uns privats han retardat l’inici d’obres d’aquest segon tram. La proposta dels privats era modificar l’inici d’execució d’aquesta obra per coordinar-la amb les obres d’urbanització dels carrers de Campeny i Colòmbia, perpendiculars a aquest tram. El districte de Sant Andreu va estimar la modificació del calendari d’obres perquè beneficiava a totes les parts i ja ho ha comunicat a la comissió de Seguiment, en què participen entitats veïnals i comerciants.

Per tal de no afectar la campanya nadalenca, les obres començaran el gener del 2022, un cop passat Reis. La regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, ha insistit en la necessitat de continuar amb la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu.

En un context d’emergència climàtica, té més sentit que mai continuar pacificant el nostre entorn, per reduir el volum de trànsit i facilitar la interacció veïnal
Lucía Martín, regidora de Sant Andreu

Vol donar continuïtat al tram ja pacificat

Les obres d’aquest nou tram, amb un pressupost de 4,15 milions d’euros, volen donar continuïtat a la resta de pacificació ja feta entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras.

Els treballs serviran per dotar aquest nou tram de plataforma única amb preferència per a vianants i bicicletes. Es mantindran els 99 arbres que hi ha i se’n plantaran 18 de nous. També s’actualitzaran tots els elements de la urbanització, com la pavimentació, serveis, telecomunicacions i drenatge, i es posaran més bancs i cadires. La previsió és que les obres tinguin una durada d’un any.

Uns 850 metres de longitud pacificats

Un cop es facin les obres d’aquest tram, en total hi haurà 850 metres de longitud i una superfície de 15.226 metres quadrats pacificats. La pacificació del carrer Gran de Sant Andreu va començar al maig del 2018 i es va allargar més d’un any. Una reurbanització que ha rebut queixes per part dels veïns.

L’objectiu de la reforma ha estat augmentar l’espai per a vianants, per això, el carrer Gran de Sant Andreu ha passat a ser de plataforma única i té una franja central d’un mínim de 3,5 metres pensada per a la circulació reduïda i el pas de vehicles de serveis i les bicicletes.