El carrer Gran de Sant Andreu ha completat la transformació al tram comprès entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras. Després d’un any d’obres, la via principal del barri de Sant Andreu s’ha convertit en un eix pacificat de plataforma única i de prioritat per a vianants i bicicletes. El trànsit de vehicles comparteix espai amb els vianants i la velocitat màxima és de 10 km/h. A més, el carrer s’ha dividit en dos trams amb sentit de circulació diferent per evitar que els vehicles l’utilitzin com a via ràpida per travessar el barri.

La regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín, ha posat en valor el fet que el projecte es va impulsar amb un ampli procés participatiu que es va fer amb els veïns i comerciants. Les obres s’han fet en dues fases i ara se n’ha acabat la segona. Els treballs han disposat d’un pressupost de 4,9 milions d’euros i han servit per dotar 850 metres del carrer de plataforma única i mobiliari i serveis nous.

Ara, la plataforma té una franja central d’un mínim de 3,5 metres pensada per a la circulació reduïda i el pas de vehicles de serveis i les bicicletes. L’objectiu final de la reforma ha estat augmentar l‘espai per a vianants, millorar la qualitat urbana i afavorir el comerç de proximitat.