El portaveu de sindicat CSIF de la Guàrdia Urbana, Eugenio Zambrano, reclama que es deixi intervenir els agents en les macrobotellades com les que s’han produït aquestes Festes de la Mercè. “Cap a on anem? Cap al caos si això no se soluciona”, afirma. La solució, segons Zambrano, és que se’ls deixi “intervenir, detenir i utilitzar la força” contra els qui agredeixen la policia i els ciutadans, i saquegen els comerços.

Denuncia manca de responsabilitat política

El portaveu del CSIF acusa directament el govern municipal d’Ada Colau d’haver “incitat l’odi cap a la policia”. “N’estem pagant les conseqüències”, afirma. Considera que les administracions autonòmica i local no han condemnat amb prou contundència els fets. Critica les declaracions del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que va dir que els incidents que s’han produït eren semblants als d’una festa major, i també el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, que va defensar els joves perquè no han pogut gaudir de la festa durant dos anys.

Zambrano ho considera una “manca de responsabilitat” dels dirigents, i demana la dimissió tant de l’alcaldessa, Ada Colau, de Batlle i de Martí, com també del cap de la Guàrdia Urbana. “Cal compromís polític de voler posar fi a tot això”, afirma, i defensa que la policia ha de “desfer” les botellades.