L’última nit de les Festes de la Mercè 2021 ha estat tranquil·la i sense incidents. Ni a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, ni als parcs, ni a les platges s’han vist les macrobotellades dels darrers dies. En aquests emplaçaments, les nits anteriors es van arribar a concentrar 40.000 persones. Els episodis més greus van ser divendres i dissabte, quan grups de joves van provocar aldarulls i, fins i tot, van saquejar comerços.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha confirmat aquest dilluns que la nit ha estat “absolutament normal”. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ també ha assegurat que aquest cap de setmana marca “un punt d’inflexió als botellots” i ha parlat d’incivisme i faltes de respecte als veïns.

Batlle també ha dit que la reobertura de l’oci nocturn no posarà punt final a aquesta problemàtica: “Ens enganyaríem si penséssim que amb la reobertura de l’oci nocturn els botellots s’acabarien. Molts dels que van als botellots volen festa barata“.

Cap de setmana d’aldarulls

Divendres, la tensió entre la gent i la policia va ser a tocar de la plaça d’Espanya, on milers de persones estaven bebent alcohol al carrer. Quan la policia va començar a desallotjar l’espai, van començar els aldarulls i actes vandàlics que van acabar amb els vidres de Fira de Barcelona trencats i alguns cotxes cremats. Algunes persones també van saquejar comerços de la zona.

Després d’aquest episodi, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana van decidir blindar l’avinguda de la Reina Maria Cristina i dissabte la macrobotellada es va traslladar a la platja del Bogatell amb milers de persones. Novament, un grup de persones van començar a provocar aldarulls i van entrar als restaurants del passeig Marítim. Finalment, la policia va detenir una trentena de persones.